GROTE PANIEK OM KEEPSTER AZ NA HARDE BOTSING IN DUEL MET AJAX: SPEELSTERS SCHERMEN HAAR AF

De wedstrijd tussen Ajax Vrouwen en AZ Vrouwen is gestaakt nadat AZ-doelverdedigster Femke Liefting hard in botsing kwam met Ajax-aanvalster Chasity Grant. Liefting bleef hierna stil op het veld liggen, waarna de hulpverleners snel het veld op moesten komen. Speelsters van beide partijen schermden Liefting met doeken af.

De zorgen zijn groot over de gezondheidssituatie van de pas negentienjarige keepster van AZ, die wordt gereanimeerd op het veld van De Toekomst. Nadat de wedstrijd kort werd stilgelegd, is later besloten om het duel definitief te staken. Het incident vond al na acht minuten plaats bij een 0-0 tussenstand.

Liefting kwam ver uit haar doel om een lange bal te onderscheppen, waarna het vervolgens misging. De doelverdedigster raakte Grant met volle snelheid en bleef daarna stil op het gras liggen. Hulpverleners waren er snel bij om de keepster te reanimeren. Speelsters van beide ploegen schermden de hulpverleners af met witte doeken, terwijl er een ambulance het veld op kwam. Er is tevens een traumahelikopter ingeschakeld.

2024-04-20T12:42:56Z dg43tfdfdgfd